Czosnek marynowany wg s. Leonii

Dzięki zakupowi po atrakcyjnej cenie ząbków czosnku zaopatrzyłam moją piwniczkę w ten zdrowy rarytas. Podawałam już przepis na ząbki czosnku marynowane w winie a teraz podaję też marynowany czosnek ale wg przepisu klasztornego s. Leonii. Też jest pyszny  i zdrowy jak poprzedni. Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 kg ząbków czosnku
  • 2 szkl. wody
  • 4 łyżki octu 10%
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru

Wykonanie: 

Ząbki czosnku oczyścić i obrać. Czyste włożyć do słoików. Zalać  chłodną, przegotowaną zalewą. zakręcić i pasteryzować od wrzenia 5 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!

Oczyścić ząbki czosnku, włożyć do czystych słoików. Składniki  zalewy zagotować , wystudzić i zimną zalewą zalać czosnek. Za pasteryzować ok 5 min od wrzenia.ec

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx