Kupiłam kiedyś sucharki z rodzynkami. Był na ich opakowaniu przepis na te tosty. Polecam, szczególnie gdy Ci zostaną te sucharki i nie wiesz co z nimi zrobić. Polecam, są mięciutkie, smaczne. Nadają się na śniadanie, podwieczorek lub kolację.
- Składniki:
- 1 op. sucharków z rodzynkami
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 3 łyżki miodu
- szczypta soli
- masło klarowane
- 250 g tłustego twarogu
- 100 ml śmietanki 30 %
- skórka z połowy cytryny
- dowolne owoce
- cukier puder
Wykonanie:
W misce roztrzep jaja z 2 łyżkami miodu, mlekiem i szczyptą soli. Dobrze rozmieszaj i w powstałej masie obtocz każdy z sucharków. Roztop na patelni masło klarowane i na nim usmaż obustronnie sucharki. Odstaw na talerze.
Twaróg rozmieszaj z lekko ubitą śmietaną, skórką z cytryny i łyżką miodu. Masę twarogową nałóż na poszczególne tosty. Można dodać dowolne owoce i wszystko przyprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!