Masa daktylowa

Masa łatwa do zrobienia , zdrowa bez grama cukru i pyszna. Służy do przełożenia wafli andrutów, posmarowania herbatników czy też jako krem do przekładania ciast i deserów. Prostota jej wykonania niejedną osobę zadziwi. Polecam!

  • Składniki:
  • 320 g daktyli suszonych
  • 125 ml mleka
  • 4-5 łyżek masła
  • szczypta soli

Wykonanie:
Daktyle przelać na sicie wrzątkiem i przełożyć do naczynia. Zalać mlekiem i odstawić najlepiej na noc. Przełożyć całość do blendera, dodać masło i sól. Zmiksować na krem i gotowe. Jeżeli wyszedł krem za gęsty to dolać troszeczkę mleka a jeżeli za rzadki to dodać masła.

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx