Sałatka z arbuza i fety

Orzeźwiająca sałatka na letnie dni. Polecam!

  • Składniki:
  • 1/4 części z kulki arbuza
  • 1 ogórek duży gruntowy
  • 1 kostka fety
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • mięta ( kilka listków lub pokruszone listki mięty suszonej)

Wykonanie:
Z 1/4 części arbuza wykroić czerwony miąższ i pokroić go na mniejsze kawałki. Do salaterki również wkroić ogórek surowy bez skóry i pozbawiony nasion. Oczywiście pokrojony w dowolnej wielkości kawałki. Fetę pokroić w kostkę. Wszystko skropić octem balsamicznym, oliwą i dodać miód. Wymieszać delikatnie, do smaku dodać sól i pieprz. Posypać miętą. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx