Ciasto bez pieczenia z borówkami i kremem karpatkowym

W lodówce miałam krem karpatkowy w proszku, z krzaczka urwałam świeże borówki, na półce zalegały mi podłużne biszkopty,a galaretkę mam i z tych składników zrobiłam oto takie letnie ciasto bez pieczenia. Oczywiście możecie do niego dobierać owoce jakie macie pod ręką a biszkopty zastąpić herbatnikami. Polecam zrobić remanent lodówce.

  • Składniki:
  • 2 paczki biszkoptów ( ilość zależy od wielkości blachy)
  • 2 galaretki  owocowe
  • borówki ( ja miałam ok 1 szkl.)
  • krem w proszku Karpatka
  • 1/2 l mleka
  • 1 kostka masła ( 200g)

Wykonanie:
Galaretki rozpuścić w 1 szkl. wody i czekać do ich lekkiego ścięcia.Tymczasem na blachę nałożyć papier do pieczenia. Na jego powierzchni ułożyć jedno przy drugim biszkopty. Zrobić krem karpatkowy wg opisu na paczce z mleka. Wystudzić i wkładać łyżkami do ukręconego masła. Krem nałożyć na biszkopty. Zalać tężącą galaretką i na całej powierzchni ciasta rozsypać umyte i odcedzone na sitku borówki. Wstawić do stężenia do lodówki. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx