Jaja faszerowane wędzonym łososiem
Lubisz wędzonego łososia? Zrób go jak farsz do jaj. Smaczne i cieszące oko danie, mogące być przekąską lub daniem kolacyjnym.
- Składniki:
- 3 jajka gotowane na twardo
- 100g łososia wędzonego
- 2 łyżki majonezu domowej roboty (Przepis na majonez)
- sól
- pieprz
- siekana rzeżuszka, szczypiorek lub natka pietruszki do wyboru
- sałata zielona do ozdoby
Wykonanie:
Obrać ugotowane na twardo jajka ze skorupek. Przeciąć je na pół i wyciągnąć z nich żółtka, które rozgniecione widelcem wkładamy do miseczki. Wędzonego łososia drobno kroimy i łączymy z żółtkami. Dodajemy zieleninę w dowolnej ilości. Dokładamy majonez, mieszamy i całość dosmaczamy solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy na połówki białek. Tak przygotowane jajka faszerowane kładziemy na liście sałaty i dekorujemy np. rzodkiewką czy pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego 🙂