Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Jaja faszerowane wędzonym łososiem

 

Lubisz wędzonego łososia? Zrób go jak farsz do jaj. Smaczne i cieszące oko danie, mogące być przekąską lub daniem kolacyjnym.

 

  • Składniki:
  • 3 jajka gotowane na twardo
  • 100g łososia wędzonego
  • 2 łyżki majonezu domowej roboty (Przepis na majonez)
  • sól
  • pieprz
  • siekana rzeżuszka, szczypiorek lub natka pietruszki do wyboru
  • sałata zielona do ozdoby

 

Wykonanie:
Obrać ugotowane na twardo jajka ze skorupek. Przeciąć je na pół i wyciągnąć z nich żółtka, które rozgniecione widelcem wkładamy do miseczki. Wędzonego łososia drobno kroimy i łączymy z żółtkami. Dodajemy zieleninę w dowolnej ilości. Dokładamy majonez, mieszamy i całość dosmaczamy solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy na połówki białek. Tak przygotowane jajka faszerowane kładziemy na liście sałaty i dekorujemy np. rzodkiewką czy pomidorkami koktajlowymi.

 

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx