Jaja w kurkumie

Pięknie wyglądają takie jaja na liściach sałaty. Żółciutkie przyozdobione majonezem i rzeżuszką. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 litr wody
  • 300 ml octu jabłkowego
  • 3 łyżki kurkumy
  • 8 jaj gotowanych na twardo
  • majonez
  • rzeżuszka
  • liście sałaty

Wykonanie:

Wymieszać wodę  z octem i kurkumą. Gotować 10 min i wystudzić. Przelać przez gazę do większego słoja. Dodać obrane i ugotowane jaja na twardo. Trzymać je w tej marynacie co najmniej 1 godz. delikatnie wyjąć jaja z marynagty i przekroić je na pół. Udekorować kleksemmajonezu każdą połówkę i posypać zieloną rzeżuszką. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx