Omlet z młodą kapustą

Nastał czas młodej kapusty, która jest teraz tania i wszędzie dostępna. Jeżeli została Ci jej mała ilość możesz zrobić to danie. Może być na śniadanie lub kolację. Jak kto woli. Polecam, przepis zaczerpnięty z jednej z grup kulinarnych. ciekawy smak omleta, taki letni. Spróbujcie czy Wam posmakuje.

  • Składniki na 1 dużą sztukę:
  • 4 jaja
  • kawałek młodej kapusty
  • olej
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie

Wykonanie:

Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. posolić , odstawić na chwilę i wycisnąć z niej sok. Rozgrzać na patelni olej i na nim podsmażyć krótko kapustę, dodać drobno pokrojoną cebulkę  i  po chwili dodać do niej zioła i pieprz oraz wlać rozbełtane jaja. Przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się jajek. Można na talerzu posypać szczypiorkiem czy jeść z kleksem ketchupu. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx