Pasta rybna

Pasta rybna

Pasta rybna

Pasta rybna na chleb, można ją zrobić z dowolnej ryby wędzonej pozbawionej skóry i ości. Świetnie smakuje na pieczywie z kleksem ketchupu. Jest wspaniałym pomysłem na przemycenie nielubianej ryby dzieciom.

 

  • Składniki:
  • 1 ryba wędzona może być pstrąg, makrela, halibut… jaką macie w lodówce
  • majonez najlepiej domowej roboty (Przepis na majonez) – ilość zależy od wielkości ryby
  • 1 cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz mielony do smaku
  • ketchup

 

Wykonanie:
Rybę starannie obieramy ze skóry i ości. Miąższ przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i starte na tarce o grubych oczkach jajka. Wszystko łączymy ze sobą, mieszamy z majonezem, dosmaczamy solą i pieprzem. Pasta musi mieć konsystencję smarowności gęstego masła. Dlatego, żeby to uzyskać dodajemy stosowną ilość majonezu. Powstałą pastą smarujemy pieczywo i na wierzchu każdej kanapki robimy ozdobny kleks z ketchupu. Jeżeli została nam jeszcze pasta rybna to należy ją przechować w lodówce i najlepiej w następnym dniu zjeść resztę. No u mnie w domu „schodzi” w dniu wykonania.

Smacznego!

 

Pasta rybna

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx