Pasta serowo-jajeczna na chleb
Pastę serowo-jajeczną robię często, gdy znudzi mi się wędlina na chlebie. Smaczna, prosta, cieszy oko.
- Składniki:
- 4 jaja gotowane na twardo
- 30 dag żółtego sera tartego lub pociętego w małą kostkę
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 4 łyżki majonezu (Przepis na majonez) lub jogurtu greckiego połączonego z 1 łyżeczką musztardy
- 4 rzodkiewki lub 1 czerwona papryka (pocięte na małe kawałki)
- szczypiorek
Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać i pokroić na małą kostkę. Wymieszać z tartym serem i połączyć z resztą. Dobrze wymieszać, na końcu dodać pocięty drobno szczypiorek. Gotową pastę rozsmarować na chlebie lub bułkach. Przystroić np. przeciętym na pół pomidorkiem koktajlowym.
Smacznego 🙂