Pasta z wędzonej makreli

Pasta taka często gości na moim stole, przeważnie wtedy gdy znudzi nam się chleb z wędliną lub serem. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 makrela wędzona
  • 2-3 łyżki majonezu
  • szczypior z cebuli lub szczypiorek
  • 2 jajka gotowane na twardo
  • sól i pieprz
  • do ozdoby np. kolorowe pomidorki koktajlowe

Wykonanie:
Makrelę dokładnie obieramy z ości i skóry. Samo mięso ryby wkładamy do miseczki i łączymy z pokrojonymi w drobną kostkę jajami , drobno pokrojonym szczypiorem lub szczypiorkiem i dodajemy do smaku majonez, sól i pieprz. Całość mieszamy i dla ozdoby obkładamy na wierzchu pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem lub np. natką pietruszki.  Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx