Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej

 

Smaczna i zdrowa sałatka z kapusty pekińskiej do dań obiadowych i na śniadanie. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

 

  • Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska pokrojona w paseczki
  • 2 papryki czerwone pokrojone w kwadraty
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 ogórki kiszone starte na dużych oczkach razem z 1 jabłkiem
  • sól i pieprz
  • cukier
  • ok. 2-3 łyżek oleju lnianego

 

Wykonanie:

Wcześniej przygotowane warzywa wymieszać w misce, dosmaczyć solą, pieprzem i cukrem, a na końcu polać olejem lnianym i dobrze wymieszać. Sałatkę można łączyć z dowolnymi warzywami np. przetartą marchewką, pokrojoną cebulką, rzodkiewką lub tym, co znajdziemy w lodówce. Pełna improwizacja kolorów i smaków.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx