Sałatka z kapusty pekińskiej
Smaczna i zdrowa sałatka z kapusty pekińskiej do dań obiadowych i na śniadanie. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
- Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska pokrojona w paseczki
- 2 papryki czerwone pokrojone w kwadraty
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ogórki kiszone starte na dużych oczkach razem z 1 jabłkiem
- sól i pieprz
- cukier
- ok. 2-3 łyżek oleju lnianego
Wykonanie:
Wcześniej przygotowane warzywa wymieszać w misce, dosmaczyć solą, pieprzem i cukrem, a na końcu polać olejem lnianym i dobrze wymieszać. Sałatkę można łączyć z dowolnymi warzywami np. przetartą marchewką, pokrojoną cebulką, rzodkiewką lub tym, co znajdziemy w lodówce. Pełna improwizacja kolorów i smaków.
Smacznego 🙂