Sandacz pieczony w piekarniku

Smaczna ryba nie wymagająca zbyt wiele pracy w przygotowaniu obiadu lub kolacji. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 op. filetów z sandacza
  • mleko
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • czosnek
  • bułka tarta

Wykonanie:

Filety rybne zamoczyć w mleku na ok. 2 godz. Odsączyć je na sicie , po czym  osuszyć na ręczniku papierowym. 1-2 ząbki czosnku przepuścić przez praskę i rozmieszać z 1 łyżką miękkiego masła. Tym natrzeć rybę z 2 stron i oprószyć bułką tartą. Piec w żaroodpornym naczyniu w 180 stopniach C ok .pół godziny. Podawać z warzywami gotowanymi z wody lub surówkami. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx