Wafle kakaowe

Łatwy, prosty deser, który każdy z przyjemnością zje. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 op. wafli andrutów( moje duże prostokątne)
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyzki kakao
  • 500 g mleka w proszku

Wykonanie:
Masło rozpuścić w cukrze i wodzie. Podgrzać, dodać kakao i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się wszystkich składników ( nie gotować)!. Wyłączyć, ostudzić. Do wystudzonej masy stopniowo wsypywać mleko w proszku i ciągle mieszając uzyskać krem, który jeżeli wyjdzie Wam za gęsty można rozrzedzić odrobiną wody. Rozsmarować równomiernie każdą taflę wafla, nałożyć jedna na drugą, przygotować deskę np. do mięsa i ją obciążyć aby krem docisnął się do każdej części wafli. Potem pokroić na romby lub prostokąty, kwadraty- jak kto chce i gotowe!. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx