Łatwy, prosty deser, który każdy z przyjemnością zje. Polecam!
- Składniki:
- 1 op. wafli andrutów( moje duże prostokątne)
- 1 kostka masła
- 3/4 szkl. cukru
- 3/4 szkl wody
- 2 łyzki kakao
- 500 g mleka w proszku
Wykonanie:
Masło rozpuścić w cukrze i wodzie. Podgrzać, dodać kakao i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się wszystkich składników ( nie gotować)!. Wyłączyć, ostudzić. Do wystudzonej masy stopniowo wsypywać mleko w proszku i ciągle mieszając uzyskać krem, który jeżeli wyjdzie Wam za gęsty można rozrzedzić odrobiną wody. Rozsmarować równomiernie każdą taflę wafla, nałożyć jedna na drugą, przygotować deskę np. do mięsa i ją obciążyć aby krem docisnął się do każdej części wafli. Potem pokroić na romby lub prostokąty, kwadraty- jak kto chce i gotowe!. Smacznego!