Wiosenna pasta jajeczna z rzeżuchą
Wczesną wiosną nasz organizm potrzebuje witamin. Proponuję zasiać sobie w domu rzeżuchę i ze szczypioru cebuli zrobić taką oto pastę jajeczną z rzeżuchą na kanapki.
- Składniki:
- 3 jajka
- garść rzeżuchy
- szczypior z 2 cebul lub pęczek szczypiorku
- 2 łyżki domowego majonezu (Przepis na majonez)
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy je ze skorupek. Następnie drobno jajka kroimy. Rzeżuchę i szczypior lub szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Smarujemy kanapki gotową pastą jajeczną.
Smacznego 🙂