Zupa grzybowa

W zamrażarce miałam paczkę zamrożonych wcześniej obgotowanych grzybów leśnych w osolonej wodzie. Oto co z nich wyczarowałam:

  • Składniki:
  • 2 garście mrożonych grzybów leśnych
  • 1 włoszczyzna
  • 1 cz. z porcji rosołowej indyczej
  • 1 liść laurowy
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • 1 garść dowolnego makaronu
  • sól i pieprz
  • po łyżeczce: czosnku granulowanego i majeranku oraz lubczyku suszonego
  • 1 mała śmietana 30%
  • 1 łyżka mąki
  • garść suszonych grzybów pomielonych na proszek

Wykonanie:
Zamrożone grzyby zalać osoloną wodą i gotować z porcją rosołową oraz obraną i drobno pokrojoną włoszczyzną. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa. Dodać garść makaronu. Śmietanę połączyć z mąką i suszem z mielonych grzybów suszonych. Wymieszać z odrobiną gotującej się zupy. Wlać do garnka ciągle mieszając aby nie było grudek. Potem do smaku dodać: majeranek, lubczyk, czosnek , sól i pieprz. Smacznego!

zupa grzybowa

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx