Zupa z pigwowca a’la cytrynowa

Zupa z pigwowca a’la cytrynowa

Bazą do zrobienia tej zupy są smażone owoce pigwowca (Przepis). Zupa o aromatycznym zapachu i kwaskowo-winnym smaku. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 2 łyżki smażonych owoców pigwowca
  • 1 torebka ryżu gotowanego
  • 1 l bulionu warzywnego lub rosołu
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta chili, majeranku,
  • pokrojony drobno zielony koperek lub natka pietruszki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 mały kubek śmietany do zup lub mleka

 

Wykonanie:
Do garnka wlać wodę z bulionem, dodać smażonego pigwowca i ryż. Wymieszać, zagotować dodać zioła, sól i pieprz do smaku.

Osobno w kubku rozmieszać mąkę z mlekiem lub śmietaną. Dodać do niego trochę gotującej zupy i tak zahartowaną mieszankę wlać do garnka. Chwilę pogotować, posmakować. Wyłączyć i gorącą podawać na talerzach. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx