Zupa pomidorowa orientalna

Zupa pomidorowa orientalna

Zupa pomidorowa orientalna

 

Zupa pomidorowa orientalna – poznaj jej smak.

 

  • Składniki:
  • bulion rosołowy
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki nasion kolendry
  • 1/2 łyżeczki indyjskiej przyprawy o nazwie: garam masala
  • sól
  • olej

 

Wykonanie:
Pokrojoną drobno cebulę, czosnek i przetarty na tarce imbir smażymy na oleju. Dodajemy do tego pokrojoną drobno papryczkę chili. Chwilę smażymy i dodajemy podane przyprawy oraz pomidory z puszki. Całość chwilę dusimy i potem dodajemy do gotującego się wywaru rosołowego. Gotujemy całość ok. 5 minut i na koniec wlewamy mleko kokosowe. Zagotowujemy, wyłączamy i dodajemy sól do smaku. Całość blendujemy na gładki krem.
Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx