Zupa szpinakowa

Zupa szybkościowa, bo zrobiona na wywarze z boczku wędzonego ( patrz na przepis na  pastę kanapkową z boczku wędzonego). Samą zupę ugotowałam w pół godziny. Polecam ten niepowtarzalny smak.

  • Składniki:
  • 1 op. szpinaku mrożonego
  • makaron ( ja miałam tzn. kluski lane)
  • 1 kubek mały śmietanki 30%
  • sól i pieprz

Wykonanie:
Do gorącego wywaru po gotowaniu boczku wędzonego ( patrz na przepis: pasta kanapkowa z boczku wędzonego) wrzuciłam do niego mrożony szpinak, chwilę gotowałam, makaron ( ilość zależy od wielkości garnka i ilości osób- ja na 4 osoby dałam 3 garście makaronu). Gotowałam do jego miękkości.  Śmietankę zahartowałam 1 łyżką zupy i mieszając wlałam do całości. Chwilę podgotowałam i zupa szpinakowa gotowa. Polecam, wszyscy się nią zajadali , bo miała posmak wcześniej gotowanego boczku wędzonego. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx