Zupa szybkościowa, bo zrobiona na wywarze z boczku wędzonego ( patrz na przepis na pastę kanapkową z boczku wędzonego). Samą zupę ugotowałam w pół godziny. Polecam ten niepowtarzalny smak.
- Składniki:
- 1 op. szpinaku mrożonego
- makaron ( ja miałam tzn. kluski lane)
- 1 kubek mały śmietanki 30%
- sól i pieprz
Wykonanie:
Do gorącego wywaru po gotowaniu boczku wędzonego ( patrz na przepis: pasta kanapkowa z boczku wędzonego) wrzuciłam do niego mrożony szpinak, chwilę gotowałam, makaron ( ilość zależy od wielkości garnka i ilości osób- ja na 4 osoby dałam 3 garście makaronu). Gotowałam do jego miękkości. Śmietankę zahartowałam 1 łyżką zupy i mieszając wlałam do całości. Chwilę podgotowałam i zupa szpinakowa gotowa. Polecam, wszyscy się nią zajadali , bo miała posmak wcześniej gotowanego boczku wędzonego. Smacznego!