Jeżeli znudziły Ci się tradycyjne kanapki zrób taką oto prosta i smaczną pastę do nich. W lodówce musisz mieć twaróg i dowolną rybkę w puszce w pomidorach. Resztę składników napewno każdy ma w swoich szafkach. Roboty 10 min. a pycha na co najmniej dla 4 osobowej rodziny na kolację i śniadanie. Polecam!
- Składniki:
- 1 mała puszka konserwowanej ryby w pomidorach ( ja miałam sardynkę)
- 1 kostka twarogu ( miałam chudy)
- 1/2- 1 szt. małego kubka kwaśnej śmietany
- 1 cebulka mała
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- szczypta czerwonej papryki lub kurkumy
- szczypior z cebuli lub szczypiorek
Wykonanie:
Twaróg i ryby z zawartością z puszki rozgnieść widelcem i wymieszać razem ze śmietaną tak by była gęsta pasta. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Dodać do salaterki. Połączyć z papryką ,kurkumą ,solą i pieprzem do smaku. Dobrze wymieszać i na wierzchu posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub szczypiorkiem. Smarować, bułki, rogale, chleb, tosty. Smacznego!