Sałatka z wędzonym łososiem

To druga propozycja z zastosowaniem miąższu jabłkowego po odciągnięciu soku z jabłek na sokowirówce. Pierwsza propozycja dotyczyła przepisu ,,Placuszki jabłkowe” szukaj na blogu w lupce. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 szkl. miąższu jabłkowego
  • 100g łososia wędzonego
  •  3 jaja na twardo
  • 1 op. zestawu sałat ze szpinakiem
  • 1 op. tofu wędzone
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz
  • oliwa lub olej

Wykonanie:
Do miski przełożyć sałaty ze szpinakiem ( już były myte), włożyć miąższ jabłkowy, pokrojone w kostkę tofu i jaja na twardo. oraz pokrojonego łososia wędzonego. Skropić wszystko sokiem z cytryny i oliwą lub olejem i do smaku dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać żeby się smaki połączyły i można już jeść smaczną i zdrową sałatkę w której żaden produkt się nie zmarnuje w naszej kuchni. Smacznego!

sałatka z wędzonym łososiem
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx