To druga propozycja z zastosowaniem miąższu jabłkowego po odciągnięciu soku z jabłek na sokowirówce. Pierwsza propozycja dotyczyła przepisu ,,Placuszki jabłkowe” szukaj na blogu w lupce. Polecam!
- Składniki:
- 1 szkl. miąższu jabłkowego
- 100g łososia wędzonego
- 3 jaja na twardo
- 1 op. zestawu sałat ze szpinakiem
- 1 op. tofu wędzone
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
- oliwa lub olej
Wykonanie:
Do miski przełożyć sałaty ze szpinakiem ( już były myte), włożyć miąższ jabłkowy, pokrojone w kostkę tofu i jaja na twardo. oraz pokrojonego łososia wędzonego. Skropić wszystko sokiem z cytryny i oliwą lub olejem i do smaku dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać żeby się smaki połączyły i można już jeść smaczną i zdrową sałatkę w której żaden produkt się nie zmarnuje w naszej kuchni. Smacznego!