Ciasteczka twarogowe

Ciasteczka twarogowe

Ciasteczka twarogowe

 

Masz ochotę na deser? Proponuję niebanalne, szybkie i proste w wykonaniu ciasteczka. Mało składników, nie dużo pracy i max uciechy w jedzeniu!

 

 

Wykonanie:

Masło posiekać na stolnicy z twarogiem. Do tego dodać przesianą mąkę pszenną, cukier waniliowy i wszystko dobrze wymieszać. Wyrobić na kulę, którą należy podzielić na pół. Jedną połówkę wałkujemy na ok. 5 mm grubości i wykrawamy z niej ciastka o dowolnych kształtach. Podobnie postępujemy z drugą połówką ciasta. Wykrawane ciastka przekładamy na blachy piekarnianie wyłożone papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Ciastka pieczemy na termoobiegu do ze złocenia tzn ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika na każde ciastko nakładamy dowolny dżem. Ja nałożyłam łyżeczką powidła piernikowe domowej roboty. Ciasteczka smakują podane z kawą.

 

 

Smacznego 🙂

 

 

Ciasteczka twarogowe

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx